Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Piaţa smartphone-urilor a crescut cu 24% în T1

După rezultatele slabe din 2020, primul trimestru din 2021 a adus pieţei de smartphone-uri cea mai mare creştere din ultimii 6 ani.  
Pile of smart phones

În primul trimestru al acestui an au fost vândute 340 de milioane de smartphone-uri, potrivit Strategy Analytics. Se remarcă o creștere cu 24%, față de aceeaşi perioadă a anului trecut- cea mai mare creştere trimestrială din 2015.

Țara cu cea mai mare creștere în T1 din 2021 este China, unde s-au vândut 94 de milioane de unităţi, având 35% în plus faţă de anul anterior.

Cei mai importanţi producători sunt Samsung, Apple, Xiaomi, Oppo şi Vivo. Aceştia şi-au crescut cota comună de piaţă de la 71% în urmă cu un an, la 76%.

Samsung rămâne liderul de pieţei, cu 77 de milioane de unităţi livrate şi o cotă de piaţă de 23%. Producătorul coreean este urmat de Apple, care a vândut 39 de milioane de iPhone-uri şi are 17% din piaţă.

Ultimele trei locuri, Xiaomi, Oppo şi Vivo, au profitat de revenirea în forţă a pieţei chineze şi înregistrează creşteri anuale cuprinse între 68% şi 85%. Xiaomi are o cotă de piaţă mai mică cu doar 2% decât Apple.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii