Cautare
, Contributor

I am a Breaking News Editor, with a focus on covering important IT& C and Energy news. Have a news tip? DMs are open on Instagram @georgiana1costea or drop me an email at georgiana.costea@forbes.ro

Tech |
|

Piața smartphone-urilor a crescut în al doilea trimestru din 2021

Piața smartphone-urilor a crescut în trimestrul al doilea din 2021, însă nu la fel de mult că în T1. Față de valorile înregistrate în 2020, se remarcă o creștere de 19%.  
smartphone iphone

Un număr de 329 de milioane de smartphone-uri au fost livrate în al doilea trimestru al anului. Topul producătorilor, din punct de vedere al volumului livrat, debutează cu Samsung, urmat de Xiaomi și Apple. 

Samsung, situat pe locul 1 în clasament, a livrat 58 de milioane de unități, cu 24% mai puține telefoane decât în trimestrul anterior. Cota de piață a producătorului coreean a scăzut de la 22%, la 18%. 

Pe locul secund se regăsește Xiamo, cu 53  de milioane de unități. Producătorul a dublat volumul livrărilor, comparativ cu T2 din 2020 atunci când a distribuit 26 de milioane de unități. 

Locul trei în clasament este ocupat de Apple, care a livrat 49 de milioane de unități, cu 11 milioane mai mult decât în T2 2020. 

Topul celor mai mari cinci producători este completat de Oppo și Vivo, cu 34, respectiv 33 de milioane de unități livrate.

Față de anul trecut, piața a crescut cu 19%, însă, comparativ cu primul trimestru al anului, se înregistrează o scădere de 7 procente.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii