Cautare
, Contributor

Forbes.com

IT |
|

Piața românească de jocuri – 20 de milioane de euro

games.jpg
Cu toate că o mare parte din bani nu mai trec prin firmele românești de profil, piața de jocuri din România a crescut cu circa 20% anul precedent, până la aproximativ 20 de milioane de euro este de părere Silviu Stroie, CEO ComputerGames.ro. Reprezentanții ComputerGames.ro estimează că aceasta va crește cu 20% în 2013.

În prezent, piața românească de jocuri se împarte în vânzări pentru PC (85%), consolă (2-3%) și dispozitive mobile (12-13%). “La ora actuală, jucătorii de pe plan local cumpără și de pe site-uri externe, astfel că foarte mulți bani nu mai ajung în companiile românești din industrie. Totuși, ComputerGames.ro reușește să își mențină poziția pe piață, prin alternativele de plată oferite clienților săi – compania fiind și primul magazin online din țară care a introdus plata prin SMS, cât și prin suportul oferit gamerilor români, prin asociația Professional Gamers League”, a explicat Silviu Stroie.

Totodată, potrivit acestuia, o mare parte din banii cheltuiți de români pe jocuri se îndreaptă către upgrade-uri, unelte și funcții noi ale jocurilor free2play și, implicit, către producătorii de jocuri străini.

Suma medie cheltuită lunar de un român pentru jocurile video este de 120 de lei. În total, în România există circa trei milioane de persoane care se joacă constant pe calculator. Dintre acești jucători, aproximativ un million sunt specialiști și 10.000 profesioniști. Majoritatea celor care practică sporturile electronice sunt bărbați și au vârsta cuprinsă între 14 și 40 de ani.

ComputerGames.ro, site-ul nr. 1 de jocuri din România, a realizat o cifră de afaceri de circa 1,8 milioane de euro anul trecut, de peste trei ori mai mare față de 2011, când business-ul companiei s-a ridicat la 500.000 euro.  Din totalul afacerilor realizate de companie anul trecut, 90% provine din vânzarea online de jocuri, în timp ce 10% din publicitatea de pe site-ul ComputerGames.ro, care a înregistrat, în luna decembrie, 727.447 vizitatori unici.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii