Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

Piaţa românească de capital promovează la statutul de piaţă emergentă

Piaţa de capital România va fi inclusă, începând de luni, 21 septembrie 2020, în indicii furnizorului global de indici FTSE Russell pentru Pieţele Emergente.
 aboneaza-te
bvb.jpg

Momentul va fi marcat de Bursa de Valori Bucureşti printr-o deschidere oficială a şedinţei de tranzacţionare la care vor participa toţi partenerii BVB alături de care s-a putut realiza acest moment istoric, instituţii ale statului, autorităţi de reglementare şi parteneri instituţionali. La eveniment va fi prezent şi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

Furnizorul global de indici FTSE Russell a anunţat anul trecut, pe 26 septembrie, că România a fost promovată de la statutul de Piaţă de Frontieră la statutul de Piaţă Emergentă Secundară.

Pe baza calculelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) şi a valorilor curente privind numărul de acţiuni considerate free float, la sfârşitul lunii martie 2020, două companii româneşti sunt pe cale să fie incluse în indicii de Piaţă Emergentă ai FTSE Russell, respectiv Banca Transilvania (TLV) şi S.N. Nuclearelectrica (SNN).

Lucian Anghel, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti în septembrie 2019, afirma că promovarea României la statutul de Piaţă Emergentă poate fi considerată, din punct de vedere economic pentru piaţa de capital, echivalentul momentului aderării României la Uniunea Europeană.

Decizia FTSE Russell de promovare a României la statutul de Piaţă Emergentă de la cel de Piaţă de Frontieră a fost luată după ce ţara s-a aflat timp de trei ani pe lista de monitorizare.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii