Cautare
, Staff

Cariere |
|

Piața muncii a depășit în 2016 nivelul de dinainte de criză: Numărul de poziții deschise în 2016 pe eJobs.ro a crescut cu 70% față de 2015

eJobs Group, care deține una dintre cele mai mari platforme de recrutare online de pe plan local, cu peste 3,5 milioane de profesioniști conectați la piața muncii și peste 30.000 de joburi active, a precizat că peste 420.000 de poziții au fost deschise pe eJobs.ro în 2016, cu aproape 70% mai multe față de anul anterior.
Andrei Frunza - CEO eJobs

Compania lansată în 1999 a mai menționat că economia a adăugat peste 170.000 de angajați pe parcursul anului, România depășind numărul de salariați de la finalul anului 2008, în timp ce rata șomajului s-a menținut sub pragul de 5%.

Piața muncii a recuperat astfel terenul pierdut ca urmare a crizei economice, arată și raportul eJobs Review & Trends.

Este încurajator trendul de creştere a încrederii angajatorilor și angajaților în 2016, corelat direct cu evoluția pozitivă a economiei, trend care s-a reflectat mai ales în numărul de joburi disponibile în piața. Avem toate motivele să credem că acest trend se va menține și în 2017, în condițiile unui avans la nivelul PIB-ului estimat în jurul a 4%”, explică Andrei Frunză, CEO eJobs Group (foto).

Femeile se așteaptă la un salariu minim net de 2.311 lei pe lună, iar bărbații la cel puțin 2.880 de lei

Creșteri importante a adus 2016 și din punctul de vedere al veniturilor angajaților, pe fondul evoluției economice solide a României.

Salariul minim net lunar a atins 925 de lei anul trecut și va fi majorat din nou, începând cu 1 februarie 2017, iar salariul mediu net lunar s-a situat la peste 2.060 de lei, cu 13% mai mult comparativ cu perioada similară din 2015.

Mai mult, salariul mediu net pe economie este estimat să crească cu aproximativ 100 de lei în 2017.

Așteptările salariale ale românilor pentru jobul dorit au arătat un salariu minim net de 2.311 lei pe lună în cazul femeilor, cu 500 de lei mai puțin decât bărbații care au menționat că ar dori să câștige cel puțin 2.880 de lei. Românii cu cele mai mari aşteptări salariale au menționat că îşi doresc joburi în domenii precum import – export, management și consultanță sau arhitectură și design”, se mai scrie în studiul eJobs.

Cel mai multe job-uri au fost oferite în BPO, însă cele mai dorite au fost în industrie

Companiile care au angajat cel mai mult personal calificat au fost din domeniile BPO (business services, call centers, etc), retail, firmele de IT si companiile din producție.

În schimb, candidații au căutat cu precădere joburi în domenii precum industrie, IT, finanțe, vânzări și resurse umane.

În ceea ce privește specializările, în 2016 au fost deschise multe poziții în domenii precum vânzări, inginerie, HR, digital marketing, financiar.

Joburile de pe eJobs.ro cu cele mai multe aplicări în 2016 au fost cele din domeniul vânzărilor, pentru poziții precum șef de magazin, consultant de vânzări, manager de dezvoltare și coordonare de zonă, cele mai populare anunțuri din domeniu însumând, fiecare, între 5.000 și 5.500 de aplicări.

Numărul total de aplicări pentru joburile de pe eJobs a depăşit 8 milioane în 2016.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii