FacebookTwitterLinkedIn

Reprezentantul Kingston consideră că trendul se va menține și în 2013, însă prețurile nu vor mai înregistra scăderi mari cum s-a întâmplat în anul precedent. Gîdea mai spune că, în același timp, piața SSD-urilor are cele mai mari șanse să crească exponențial pe parcursul acestui an, ajungând aproape să se dubleze din punct de vedere al unităților vândute.

“Motoarele noastre de creștere au fost SSD-urile, dar și USB 3.0. Conform IDC, trendul global este unul de creștere de 50% de la an lan, însă piața din România a depășit trendul global. Au fost vândute circa 30.000 de SSD-uri în 2012 și ne așteptăm ca numărul să se dubleze, cel puțin, anul acesta”, spune reprezentantul Kingston adăugând că segmentul de gaming va cunoaște o nouă creștere importantă în 2013.

Vezi o galerie foto cu noile DataTraveler HyperX Predator de 512 GB si 1TB

Potrivit datelor din piață, numărul de SSD-uri livrate în acest an este estimat la peste 83 milioane de unități, iar în 2016 poate ajunge în jurul cifrei de 239 milioane de unități. Motivul creșterii vânzării de SSD-uri este preconizat a fi trendul Ultrabook-urilor.

Kingston a lansat, astăzi, în România cele mai rapide unităţi de stocare USB 3.0 DataTraveler Ultimate 3.0 Generation 3 şi DataTraveler HyperX Predator 3.0, oferind un spaţiu de stocare de pănâ la 1TB.  

DataTraveler HyperX Predator 3.0 dispune de cea mai mare capacitate de stocare a unui stick USB 3.0, cu spaţiu de până la 1TB, iar DT HyperX Predator 3.0 este cel mai rapid USB 3.0 din gama Kingston, cu viteze de transfer de până la 240MB/s la citire şi 160MB/s la scriere.

“Standardul USB 3.0 a avut un impact semnificativ la nivelul pieţei prin extinderea capacităţilor de dezvoltare ale modulelor de stocare mobile, care acum sunt mai rapide şi oferă spaţiu de stocare mai mare. De exemplu, un utilizator poate acum să îşi păstreze tot conţinutul digital pe care îl foloseşte – filme, fotografii, muzica, fişiere, jocuri – pe noul DataTraveler HyperX Predator 3.0 pentru că au la dispoziţie un spaţiu de până la 1TB,” a mai declarat directorul de dezvoltare Kingston Technology pentru România şi Bulgaria. “Ne aşteptăm ca, într-un interval de doi ani, modulele USB 3.0 să înlocuiască complet standardul 2.0 pe piaţă”, susține el.

DataTraveler Ultimate 3.0 G3 este capabil de citire la viteze de 150MB/s şi scriere până la 70MB/s. Atunci când este conectat la un port USB 2.0, unitatea de stocare poate atinge viteze de până la 30MB/s la citire şi 20MB/s la scriere. DTU30 G3 este disponibil în variante de capacitate de 32GB şi 64GB.

Cu toate acestea, prețul pentru DataTraveler HyperX Predator este unul destul de piperat și va porni de la 4.400 RON.