
Numărul de sloturi din România în iulie 2013 (54.548 aparate) se situează la un nivel asemănător cu cel din iulie 2012 (54.511 aparate), conform unui studiu realizat pe piaţa autohtonă de aparate de tip slot-machine de către Romslot, Asociația Organizatorilor de Sloturi, pe baza datelor furnizate de către Ministerul Finanțelor.
Motivele pentru care piaţa s-a menţinut la același nivel față de perioada similară a anului anterior sunt stabilizarea cererii și a ofertei din piață și faptul că operatorii se află în expectativă față de modificările legislativece vor fi adoptate în următoarea perioadă. Aparatele de tip slot-machine sunt operate de 414 companii, lanțuri internaționale sau firme autohtone, și sunt amplasate în săli de joc dedicate (cu minim 15 aparate pe sală) sau în locații mici (cu 2-5 aparate pe locație). La nivelul întregii țări sunt autorizate un număr de 1.432 de locații mari (săli de joc dedicate) și 10.142 de locații mici.
„Un cadru legislativ stabil și normal din punct de vedere concurențial, birocratic și fiscal este cheia continuării investițiilor în acest domeniu”, a susține Dan Iliovici, Director Executiv Romslot.
Conform statisticilor internaționale, în Italia numărul de aparate este de peste 350.000, la o populație a țării de 3 ori mai mare decât a României, iar în Spania sunt înregistrate aproape 240.000 de aparate, la o populație a țării de aproximativ 2,3 ori mai mare. În Cehia, țară a cărei populație este puțin peste jumătate din cea a României, sunt înregistrate peste 63.000 de aparate.