FacebookTwitterLinkedIn

În perioada ianuarie-septembrie a acestui an au fost înmatriculate aproximativ 13.000 de autovehicule de către companiile de leasing operațional, adică 15% din totalul înmatriculărilor noi (90.959 de autoturisme şi autovehicule comerciale uşoare).

Rezultatele primelor trei trimestre ale anului în piața serviciilor de leasing operațional și de fleet management sunt foarte bune, chiar peste așteptările exprimate la începutul anului. Aceste rezultate se datorează eforturilor tuturor companiilor membre ASLO de promovare a acestui produs modern și eficient în toate segmentele pieței. Suntem convinși de potențialul acestei piețe și ne exprimăm încrederea că leasingul operațional cu servicii incluse va deveni principala formă de finanțare a mobilității companiilor din România”, declară Dan Boiangiu, preşedinte ASLO.

Membrii asociației reprezintă peste 95% din piață, susțin reprezentanții acesteia. Înfiinţată pe 17 noiembrie 2010 și funcţională din martie 2011, ASLO cuprinde 12 membrii cu drepturi depline, care sunt principalele companii de leasing operaţional de pe piaţa românească, la care se adaugă șapte membri asociați.

Conform datelor centralizate de această asociație, în topul primelor cinci companii membre intră: LeasePlan România, Arval Service Lease România, ALD Automotive, Porsche Mobility şi BCR Fleet Management. Structura portofoliului (la nivel de asociație) este alcătuită din servicii complete de leasing operațional (finanțare și management de flote), cu o cotă de 77%, urmate de management de flote, 14%, restul reprezentând leasing operațional fără servicii de administrare.