FacebookTwitterLinkedIn

Dacă în prima jumătate a anului 2016, piața românească de M&A a atins o valoare de 1,1 miliarde de dolari, în a doua jumătate, numărul aproape s-a dublat. Ne așteptăm ca tendința de creștere să se păstreze și în 2017, a spus Florin Vasilică, liderul TAS în România. TAS este Biroul de Asistenţă în tranzacţii din cadrul EY.

Anul trecut, EY România a fost consultant pentru unele dintre cele mai importante tranzacții din regiune, printre care achiziția portofoliul din Europa de Est al producătorului de bere SABMiller (valoarea totală a tranzacției, la nivel global, a fost de 7,3 miliarde de euro) și achiziția rețelei de magazine Profi (553 milioane de euro).

De asemenea, EY a fost consultant în achiziționarea Albalact și cea a Covalact de către grupul francez Lactalis, în achiziția Deutek București de către grupul american PPG, în cea a spitalului Ponderas de către Regina Maria.

Tot în 2016, EY România a asigurat consultanță familiei Istrate în atragerea Food Union în acționariatul Alpin 57 Lux.

EY TAS este prezentată în 22 de ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est (CSE), cumulând 550 de profesionişti. În ultimii şase ani, numărul de profesioniști calificați EY în zona de M&A, din regiunea CSE, a crescut de la 20 la 69.

Citiți și:

Japonezii de la Asahi cumpără berile Ciucaș, Timișoreana și Ursus într-o tranzacție internațională de 7,3 mld euro

Cea mai mare tranzacție din retailul local: Profi a fost vândut pentru 533 milioane de euro

Liderul autoritar: Covalact a fost preluat de Lactalis, aflat la a treia a achiziție pe piața românească

Compania Albalact va fi preluată de grupul francez Lactalis

Producătorul român de lacuri și vopsele Deutek a fost preluat definitiv de americanii de la PPG

Spitalul Ponderas intră în portofoliul rețelei Regina Maria