Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Servicii financiare |
|

Piaţa de capital: specialişti prevăd investiţii de 1-3 mld euro

investitii.jpg
Unii dintre principalii actori ai pieţei de capital privat din România şi străinătate au discutat despre viitorul capitalului privat, al fondurilor de ‘Private Equity’ şi al serviciilor de investiţii bancare din România.

Reprezentanţi ai unor firme de avocatură, executive search şi private equity  au concluzionat în urma unei dezbateri că România are potenţialul de a deveni o piaţă cu o creştere semnificativă, atractivă pe termen mediu pentru investitorii de capital privat. Consensul general a fost că agricultura, tehnologia, energia şi serviciile financiare sunt sectoarele cu cel mai mare potenţial de creştere.

Investitorii preferă îndeosebi tranzacţiile a căror valoare este cuprinsă între 10-30 milioane de euro şi 30-50 de milioane de euro, în funcţie de specificităţile fiecărui fond de ‘Private Equity’, iar tranzacţiile mai mari – de peste 50 de milioane de euro, sunt mai greu de găsit.

Participanţii la conferinţă au concluzionat că un potenţial investitor privat analizează atunci când analizează o posibilă investiţie: cota de piaţă, potenţialul de creştere şi calitatea managementului. Ca prognoză referitoare la evoluţia pieţei de capital privat din România, specialiştii au considerat că, în următorii cinci ani, va exista o îmbunătăţire considerabilă a situaţiei. În privinţa investiţiilor, s-au estimat valori între 1 şi 3 miliarde de euro pentru viitor.

Dezbaterea a fost organizată de firma internaţională de avocatură CMS, în colaborare cu Pedersen&Partners.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii