Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

Piaţa de capital din România a înregistrat o creștere de 4,6% în aprilie

Piaţa de capital din România a crescut cu 4,6% în aprilie, pe măsură ce investitorii reevaluează pozitiv companiile româneşti în contextul pandemiei de Covid-19, şi după ce în martie piaţa de capital din România a consemnat o scădere de 16,4 procente, urmând trendul început în februarie, informează News.ro.
 aboneaza-te
bvb.jpg

„Companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au avut parte de creşteri în aprilie, prima luna completă de blocare voluntară a sistemului economic ca urmare a instituirii stării de urgenţă, măsură adoptată la jumătatea lunii martie ca strategie de aparare a sănătăţii colective în faţa pandemiei de Covid-19. Companiile incluse în indicele BET, care cuprinde cele mai tranzacţionate 17 societăţi listate la BVB, au înregistrat o creştere de 4,63% comparativ cu luna martie. Acesta este cel mai mare ritm de creştere lunară de până acum în acest an, iar acest lucru a fost posibil după ce investitorii au reevaluat pozitiv companiile româneşti listate la BVB în contextul pandemiei de coronavirus”, arată BVB într-un comunicat, conform News.ro.

La finalul primelor patru luni, piaţa de capital din România consemna o scădere de 20% prin prisma indicelui BET.

Strategia economică de reluare, chiar şi parţială, a activităţii în sectoarele blocate până acum ar trebui să fie centrată în jurul bursei, spun reprezentanţii BVB.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii