Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Burse |
|

Piaţa de capital din România a înregistrat o creștere de 4,6% în aprilie

Piaţa de capital din România a crescut cu 4,6% în aprilie, pe măsură ce investitorii reevaluează pozitiv companiile româneşti în contextul pandemiei de Covid-19, şi după ce în martie piaţa de capital din România a consemnat o scădere de 16,4 procente, urmând trendul început în februarie, informează News.ro.
bvb.jpg

„Companiile listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au avut parte de creşteri în aprilie, prima luna completă de blocare voluntară a sistemului economic ca urmare a instituirii stării de urgenţă, măsură adoptată la jumătatea lunii martie ca strategie de aparare a sănătăţii colective în faţa pandemiei de Covid-19. Companiile incluse în indicele BET, care cuprinde cele mai tranzacţionate 17 societăţi listate la BVB, au înregistrat o creştere de 4,63% comparativ cu luna martie. Acesta este cel mai mare ritm de creştere lunară de până acum în acest an, iar acest lucru a fost posibil după ce investitorii au reevaluat pozitiv companiile româneşti listate la BVB în contextul pandemiei de coronavirus”, arată BVB într-un comunicat, conform News.ro.

La finalul primelor patru luni, piaţa de capital din România consemna o scădere de 20% prin prisma indicelui BET.

Strategia economică de reluare, chiar şi parţială, a activităţii în sectoarele blocate până acum ar trebui să fie centrată în jurul bursei, spun reprezentanţii BVB.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii