
Studiul reflectă că 3% din populaţia totală a României a jucat la slot machines în ultimul an, cu o incidenţă săptămânală de 1%. Conform statisticilor internaționale, numărul jucătorilor la slot machines din alte țări europene este de peste 4 ori mai mare. De exemplu, în Marea Britanie, 13% din populație a participat la jocurile de sloturi în 2010, în timp ce 59% din britanici au jucat la Loto.
În topul jocurilor de noroc cu cea mai mare frecvenţă în România, Loto ocupă prima poziţie, fiind practicat în ultimul an de 20% dintre români cu o incidenţă săptămânală de 5%, urmat de pariurile sportive, la care joacă 6% din populaţia totală a României cu o incidenţă săptămânală de 3%. Al treilea loc este ocupat de Bingo, la care joacă 4% dintre români, 1% participând săptămânal. Atât jocurile de cărţi, cât şi jocurile online şi jocurile de tip slot machines au fost practicate de 3% din numărul total al populaţiei.
Jocurile de slot machines au o incidenţă mică la nivel naţional şi o incidenţă mai mare în rândul bărbaţilor şi în zonele urbane. Cercetările realizate de GfK România pe un eşantion de 1091 de respondenţi arată că sloturile au fost practicate în ultimul an de 6% dintre bărbaţi şi 1% dintre femei şi că sunt preferate de 4% din populația mediului urban și 2% din populația mediului rural. Dintre românii cu vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani, 6% au participat în ultimul an la jocuri de sloturi, în timp ce doar 1% din populația de peste 35 de ani a jucat la slot machines.
În ceea ce priveşte profilul jucătorului de sloturi, conform rezultatelor date de exit interviurile realizate de GfK România în perioada 3-15 noiembrie 2012 pe un eşantion de 855 de jucători la sloturi, 92% dintre aceştia sunt bărbaţi, iar vârsta medie este de 29 de ani. 60% dintre ei lucrează full-time, venitul personal mediu lunar fiind de 1274 lei. Jucătorii la sloturi sunt în proporţie de 60% necăsătoriţi, 74% dintre ei nu au niciun copil în gospodărie şi 84% dintre ei au internet.
Jucătorii asociază sloturile nu doar cu plăcerea jocului și cu câștigul, ci şi cu beneficii precum socializare, distracție şi relaxare. De aceea, 55% dintre ei vin în sala de jocuri însoţiţi sau vin singuri, dar îşi petrec timpul alături de alţi jucători.