FacebookTwitterLinkedIn

În primele șase luni ale anului în curs, volumul pieței berii a atins aproximativ 7,6 milioane hectalitri, în creștere cu 3,8% față de aceeași perioada a anului precedent.

“După doi ani consecutivi de scădere a consumului, iată că piața berii ne oferă primele semne de revenire. Contextul favorabil creat la nivelul întregii țări, printr-o evoluție pozitivă a indicatorilor economici ai României, și-a pus amprenta în mod clar asupra vieții de zi cu zi a românilor, implicit asupra deciziilor lor de consum. Este un moment de bucurie pentru noi să constatăm că în prima jumătate a acestui an mai mulți români au ales să bea o bere rece în momentele plăcute petrecute alături de cei dragi. Deși încă timidă, sperăm ca această creștere a pieței berii să fie reconfirmată și de rezultatele finalului de an. Astfel, s-ar putea constitui o bază validă pentru dezvoltarea durabilă viitoare a sectorului berii, ce poate debuta în 2016, odată cu intrarea în vigoare a noului cod fiscal.”, a declarat Lucian Ghinea, Președinte Asociația Berarii României.

TRANZACȚIE ISTORICĂ PE PIAȚA BERII: AB INBEV A PRELUAT SABMILLER

În prezent, sectorul verii contribuie cu peste 60% din totalul accizei colectate la bugetul de stat de pe piața băuturilor alcoolice, aproape jumătate din prețul unei beri fiind reprezentat de taxe. Cu investiții de peste 1,3 miliarde de euro, sectorul verii asigură direct și indirect un număr de 69.700 locuri de muncă.

CUM S-AU MIȘCAT PE TELEVIZIUNE RECLAMELE CELOR PATRU MARI PRODUCĂTORI DE BERE ÎN PUBLICITATEA TV