Cautare
, Contributor

Auto |
|

Piaţa auto din România a avut cea mai mare creştere din Europa, în octombrie

După ce piața auto din UE a înregistrat prima creștere a anului în septembrie, luna octombrie a adus scăderi în majoritatea statelor europene. România și Irlanda sunt singurele piețe care au consemnat creșteri.    
vanzari auto masini

În octombrie 2020, piața auto europeană a înregistrat valori negative,  în urma adoptării de noi restricții menite să limiteze răspândirea coronavirusului. Astfel, înmatriculările de autoturisme noi au fost în scădere cu 7,8%, până la 953.615 unități luna trecută, conform datelor publicate miercuri de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Cu excepția Irlandei și României, s-au înregistrat pierderi pe toate piețele UE, inclusiv în cele mai mari. Astfel, cererea a scăzut semnificativ în Spania (‐21%), urmată de Franța (‐9,5%) și Germania (‐3,6%). Pe de altă parte, în Italia, cererea a rămas aproape neschimbată (-0,2%) comparativ cu nivelurile din octombrie 2019.

Însă piaţa auto din România a înregistrat în octombrie cea mai mare creștere din Europa, de 17,6%, fiind înmatriculate 12.523 de autoturisme, comparativ cu 10.649 autoturisme în luna octombrie a anului trecut. 

Dintre statele membre, doar Irlanda a mai înregistrat o creştere a vânzărilor de autoturisme în această lună, în valoare de 5,4%.

Din ianuarie până în octombrie, înmatriculările de autoturisme noi au scăzut cu 26,8% în Uniunea Europeană, fiind înmatriculate aproximativ 8 milioane de autoturisme în 10 luni. Acest lucru arată un declin de peste 2,9 milioane de unități comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Referitor la marile piețe ale UE, în acest an Spania a înregistrat cea mai puternică scădere (-36,8%), urmată de Italia (-30,9%), Franța (-26,9%) și Germania (-23,4%).

În privința marilor producători auto, raportul pentru luna octombrie arată că vânzările Volkswagen Group şi PSA au scăzut cu 7,5% respectiv 5,3%, în timp ce vânzările Renault au crescut cu 0,5%.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii