Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

Piața auto din Franța este singura din UE care a înregistrat creșteri

Piața auto europeană a scăzut şi în luna iunie, dar nu atât de mult ca în mai sau în aprilie. Singura care este pe plus este piata franceză.  
piata auto SUA scadere 2020

Creșterea se datorează planului de susţinere a industriei auto adoptat în Franţa, potrivit cifrelor publicate de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite AFP, citată de Agerpres.

Scăderea înregistrată în luna iunie 2020 a fost de 24,1%, fiind înmatriculate 1,131 milioane de autoturisme în Uniunea Europeană, Marea Britanie şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia).

Totuși declinul este mai mic comparativ cu nivelul de 56,8% înregistrat în luna mai şi scăderea record de 78,3% din aprilie.

ACEA subliniază că toate pieţele auto din UE au continuat să înregistreze scăderi semnificative în luna iunie, cu excepţia Franţei, unde vânzările de autoturisme au înregistrat un avans de 1,2%, “graţie noilor facilităţi pentru stimularea vânzărilor de vehicule cu emisii reduse care au fost introduse de Guvernul francez la începutul lunii iunie”.

Marile pieţe auto europene au înregistrat scăderi de două cifre luna trecută, în frunte cu Spania (minus 36,7%), Germania (minus 32,3%) şi Italia (minus 23,1%).

În România, piaţa auto a avut o contracţie de 27,8% în luna iunie 2020, fiind înmatriculate 10.161 de autoturisme, comparativ cu 14.082 autoturisme în luna iunie a anului trecut.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii