Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bani și Investiţii |
|

Piața asigurărilor din România a crescut cu 5% în 2020 față de anul precedent

Piața asigurărilor din România a crescut în 2020 cu 5% față de anul precedent, creșterile fiind înregistrate inclusiv pentru segmentul polițelor auto RCA și CASCO, informează Radio România Actualități.
accident auto asigurare RCA

Restricțiile de circulație și criza economică s-au resimțit pe șoselele, dar și la înmatriculări.

Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență pentru decontarea directă care va regla segmentul asigurarilor RCA, piața fiind de distorsionată, pentru că două companii dețin 75% din numărul total de poliție.

La o dezbatere de specialitate, președintele ASF, Nicu Marcu a declarat:

„Produsul de pe piață care suscită cea mai mare atenție din partea cetățenilor, din partea companiilor, din partea autorității, respectiv piața RCA a atins o valoare de 3,97 de miliarde lei, cu 5% mai mult față de anul anterior. Terminăm, o dată pentru totdeauna, cu aceste dispute în jurul unui produs social, respectiv acest RCA. Am făcut această propunere cu privire la decontarea directă, către Ministerul Finanțelor Publice. Sperăm noi că această nouă reglementare legislativă care va apărea, cât și reglementările interne pe care le-am aprobat vor duce la o stabilizare a pieței”, conform Radio România Actualități.

Prin mecanismul decontării directe, șoferul nevinovat își va putea repara mașina pe propria asigurare, nu pe cea a conducătorului auto care a produs accidentul. Decontarea directă există și în prezent, însă mecanismului este facultativ și se plătește suplimentar.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii