Cautare
, Contributor

IT |
|

Piața aplicațiilor mobile va ajunge la o valoare de 26 miliarde de dolari în acest an

aplicatii-mobile.jpg
Piața aplicațiilor pentru dispozitive mobile va crește cu 62% în acest an, până la o valoare de 25 miliarde de dolari, estimează firma de cercetare a pieței Gartner.

În 2013, timpul pe care îl vor petrece utilizatorii folosind aplicații mobile va fi, în medie, de două ore pe zi, față de o oră în 2010.

Potrivit unui sondaj realizat cu ocazia The Game Developers Conference, desfășurată in SUA recent, dezvoltatorii acordă o atenție din ce în ce mai mare jocurilor dedicate terminalelor mobile.

În acest moment, 55% dintre dezvoltatorii de jocuri lucrează la titluri pentru dispozitivele mobile, precum tabletele și smartphone-urile. La proiecte pentru PC și Mac lucrează 48% dintre dezvoltatori, iar la jocuri dedicate consolelor video, precum Xbox 360, PlayStation 3 sau Nintendo Wii, lucrează 38% dintre producători.

Interesul mare al dezvoltatorilor pentru dispozitivele mobile este un efect firesc al cererii uriașe venită din partea consumatorilor și a segmentului business pentru acestea. Potrivit firmei de cercetare a pieței IDC, în 2012 cheltuielile cu tabletele și smartphone-urile s-au ridicat, la nivel global, la 300 miliarde de dolari, depășindu-le pentru prima dată pe cele cu computerele personale. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii