Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

PIAROM: Solicităm lansarea imediată, online, a unei prime runde de inventariere a firmelor afectate în activitatea lor de declararea stării de urgență

Patronatul Investitorilor Autohtoni, organizație patronală care reprezintă și apără interesele economice, se alătură poziției exprimate de cei mai mulți analiști economici care susțin în mod hotărât acordarea, de către toate guvernele, a unei atenții deosebite menținerii activității economice, indiferent de metodele adoptate.
shutterstock_430168801

Pentru dimensionarea imediată a fondurilor necesare susținerii de către stat a măsurilor de principiu anunțate, Piarom solicită lansarea imediată, online, a unei prime runde de inventariere a firmelor afectate în activitatea lor de declararea stării de urgență, cu comunicarea codurilor CAEN, a numărului de angajați ce trebuie să beneficieze de șomaj tehnic și a unor sume de bani necesare a fi primite sub formă de credite sau garanții, pentru 5-10 ani – în cazul investițiilor – sau 1-2 ani pentru capital de lucru.

Ministerul de Finanțe trebuie să constituie Fondul Special de Criză (etapa 1), asigurând în termen de 48 de ore, prin trezoreriile locale, finanțarea solicitată, în mod nediscriminatoriu. Nu sunt necesare criterii procentuale, din moment ce antreprenorii se plângeau că nu există suficientă forță de muncă înainte de criză. Nimeni nu trimite angajații în șomaj, dacă nu are probleme.

Piarom consideră că aplicarea imediată, nebirocratică, a susținerii mediului de afaceri cu capital autohton aflat în dificultate prin plata imediată de către stat a ajutoarelor solicitate, cu control ulterior, vizând regularizarea plăților/cheltuielilor făcute, fără aplicarea de sancțiuni (dobânzi, penalități, acțiuni penale) reprezintă un semnal de încredere în capacitatea antreprenorilor români, interesați în menținerea și dezvoltarea afacerilor lor.

De asemenea, organizația solicită ca fiecare măsură de sprijin a mediului de afaceri, promovată de Guvern, să fie însoțită de proceduri simple, clare, aplicabile online, astfel încât ele să poată fi utilizate fără consultanță costisitoare, de către toți cei interesați.

Piarom apreciază că starea de urgență va trece, dar reluarea activității economice, asigurarea din muncă a unor venituri decente cetățenilor României trebuie să capete aceeași prioritate ca activitatea de limitare a efectelor pandemiei.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii