Cautare
, Contributor

Lifestyle |
|

Pian de 500.000 de dolari, creat de Lenny Kravitz

La 56 de ani, Lenny Kravitz își surprinde fanii din postura de designer de piane. Starul rock a colaborat în ultima perioadă cu Steinway & Sons pentru realizarea unui pian al cărui preț va fi de 500.000 de dolari.  
 aboneaza-te
121060159_10158786322808390_2029283010174205438_n

Designul de obiect și de interior este una dintre pasiunile pe care Lenny Kravitz le monetizează de aproape 20 de ani. Printre altele, în 2015 Kravitz a lansat o colecție de mobilier în parteneriat cu brandul CB2, a amenajat cinci dintre penthouse-urile hotelului SLS din Las Vegas, iar anul trecut a semnat decorul interior al unui bloc de locuințe din New York.
Deși este un chitarist consacrat, rifurile sale de pe American Woman sau Are You Gonna Go My Way rămânând în memoria auditivă a milioane de admiratori din toată lumea, pianul a fost de fapt primul instrument la care Lenny a învățat să cânte. Pianul a fost primul instrument de care m-am îndrăgostit. Acesta este motivul pentru care am creat #KravitzGrand alături de Steinway & Sons. Pentru design, am îmbinat stilul european cu motive africane”, a explicat artistul.


Steinway, care produce piane din 1853, a mai colaborat în trecut cu diverse personalități artistice, printre care designerul Karl Lagerfeld și sculptorul Dave Chihuly, pentru realizarea unor ediții limitate.
Pianul creat de Kravitz va fi produs în zece exemplare, la un preț de 500.000 de dolari, iar o parte din fondurile provenite din vânzare va merge către Școala de Arte din Harlem, unde muzicianul a studiat în copilărie.
Kravitz are o colecție personală de artă care include sculpturi din Vestul Africii și spune că aceasta ar fi fost una dintre sursele de inspirație. Artistul a folosit motive tribale pentru pian, un imprimeu care imită pielea de ghepard pentru scaun, iar marginile sunt realizate prin suprapunerea a 15 straturi de lemn de arțar, accentuat cu două straturi de furnir de abanos Macassar. Lira care sprijină pedalele pianului este turnată în bronz solid la Modern Art Foundry din Queens, New York. Pentru fiecare exemplar în parte echipa Steinway & Sons a lucrat în jur de 200 de ore.
Kravitz a început să cânte în urmă cu 40 de ani și are în palmares patru trofee Grammy și 11 albume de studio. În 2003 și-a fondat propriul studio de design, Kravitz Design, care furnizează servicii de creație, branding și decor interior într-un stil care mixează eleganța, extravaganța și nonșalanța.

Foto Kravitz Design

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii