FacebookTwitterLinkedIn

Calea Soarelui
Piaget grupează creațiile extravagante din punct de vedere cromatic, ce îmbină pietre și materiale nobile diferite, sub numele de Limelight Cocktail. Nestemate și nuanțe rare, precum citrinul, morganitul, ametistul, turmalina roz și cea verde, devin centrul de greutate al bijuteriilor, fiind acompaniate de careul de ași al giuvaiergeriei (diamante, safire, rubine, smaralde).

Și ele extravagante, ceasurile de damă Limelight Gala constituie una dintre cele mai convingătoare pledoarii pentru designul retro. În 2021, Piaget a lansat în această colecție șase noi ediții limitate.

Trei dintre ele sunt inspirate de Soare. Ceasul ornamentat cu safire albastre amintește de prospețimea cerului dimineții, cel cu safire galbene evocă strălucirea Soarelui la zenit, în vreme ce modelul cu safire roz îmbracă încheietura mâinii în fastul și nostalgia apusului.


Diamantele nu lipsesc de pe niciunul dintre cele trei modele. Interesant este faptul că diferențele dintre aceste trei ceasuri nu țin doar de cromatica, numărul, caratajul și tipul nestematelor utilizate.

Brățările sunt diferite în funcție de model, fiind realizate din satin ori din aur cu motiv Décor Palace sau fiind ornamentate integral cu safire și diamante. Și numărul de exemplare per model diferă: Limelight Gala Precious Sunrise este limitat la 18 piese, Zenith – la opt, iar Sunset – la 50. Carcasa, cu un diametru de 32 mm, adăpostește calibrul 501P1.


Sideful gravat și curcubeul prețios
Ediția Limelight Gala Mother-of-Pearl Palace este mai generoasă când vine vorba despre numărul de exemplare: 300 de astfel de ceasuri sunt disponibile. Cu cadranul de sidef gravat cu motiv Décor Palace și înconjurat de diamante, cu carcasă din aur roz și curea albă din piele de aligator, acesta este ceasul cel mai discret din noua colecție.

Limelight Gala High Jewellery Black Opal, cu al său cadran hipnotic și cu smaraldele verzi în tăietură marquise, și Limelight Gala Precious Rainbow, cu tsavoritele verzi și safirele roșii, portocalii, galbene, albastre și violet, sunt piesele care atrag din prima toate privirile. Dar asta nu înseamnă că aleg erea ceasului favorit dintre cele șase din colecție este lucru ușor.

Cu această extraordinară suită de modele, Casa Piaget demonstrează încă o dată că rămâne neîntrecută atunci când vine vorba despre măiestria ornamentală.