Cautare
, Contributor

Industrie |
|

Philips renunţă la TV şi îşi dublează veniturile din T3

philips.jpg
Compania olandeză Philips, unul dintre cei mai mari producători de electronice din lume, a anunţat un profit dublu pentru al treilea trimestru al acestui an. 

 

Principalul motiv al creşterii veniturilor este reprezentat de diviziile de producţie de echipamente pentru domeniul medical şi corpuri de iluminat cu tehnologie LED. Totodată, compania a scăpat de pierderile imense aduse de divizia TV, vândută în primăvara acestui an către compania chineză TPV.

Astfel, Philips a înregistrat în trimestrul trei un venit net de 170 de milioane de euro, în creştere de la 76 de milioane de euro în perioada similară a anului trecut.

Potrivit datelor oferite de reprezentanţii companiei, vânzările de corpuri de iluminat LED au crescut cu 51%, un plus de două cifre fiind înregistrat şi de segmentul de producţie de electrocasnice. Potrivit celor mai recente informaţii, Philips a devenit din acest an cel mai mare producător de corpuri de iluminat cu tehnologie LED.

Chiar şi în acest context, compania rămâne fidelă unui plan de reducere a costurilor cu circa 1,1 miliarde de euro prin reducerea personalului cu 2,200 de persoane până în 2014. 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii