Cautare
, Forbes Staff

Sănătate |
|

Philips Lighting: Îngrijrea ochilor nu este o prioritate pentru adulți. La nivel global, 57% din oameni nu merg regulat la un control oftalmologic

Confortul ochilor nu reprezintă o prioritate pentru adulți, prin comparație cu grija asupra controlului greutății și a nivelului de stres, arată o cercetare realizată de Philips Lighting, companie specializată în domeniul iluminatului la nivel mondial.
 aboneaza-te
iluminat shutterstock_631757063

Acest lucru vine într-un moment în care se înregistrează niveluri record de apariţie a miopiei. Organizația Mondială a Sănătății estimează că una din două persoane va fi vizibil afectată de miopie până în 2050 și există presiuni din ce în ce mai mari la nivelul ochilor, în cazul oamenilor care petrec mai mult timp în interior, în fața ecranelor de calculator, dar și a dispozitivelor inteligente. În prezent, sănătatea ochilor nu este văzută ca o prioritate, comparativ  cu mișcarea fizică sau pierderea în greutate, în ciuda faptului că oamenii se bazează pe ochii lor în viața cotidiană.

Un studiu efectuat pe 8.000 de adulți din 11 țări a arătat că iluminatul cu LED-uri de calitate poate spori confortul vizual. Cercetările au arătat că, deşi o persoană petrece zilnic peste șase ore în fața unui ecran, doar 42% utilizează, în prezent, o lumină adecvată pentru ochi. Similar, doar o treime (32%) din populația globală ia în considerare factorul de confort în momentul achiziționării dispozitivelor de iluminat.

Studiul a constatat de asemenea că, atunci când vine vorba de bunăstarea personală, confortul ochilor nu reprezintă o prioritate. În prezent, peste două treimi din populația globală (68%) iau în considerare greutatea şi mișcarea fizică (57%) ca indicatori ai stării generale de sănătate și bunăstare, dar numai o treime (34%) se raportează la vedere ca la un indice al sănătății. În plus, doar jumătate dintre cei chestionați au menționat că vederea lor reprezintă una dintre primele trei priorități personale de bunăstare și doar 43% vizitează periodic un medic oftalmolog.

„Există o nevoie constantă de a educa oamenii în ceea ce privește îngrijirea ochilor. Ca parte a angajamentului nostru de a creşte gradul de conștientizare la nivel global cu privire la această problemă, Consiliul Internațional de Oftalmologie a elaborat o serie de intrucţiuni și resurse, pentru a îmbunătăți nivelul de educație oftalmică, dar și pentru a facilita accesul la cea mai bună îngrijire a ochilor, în scopul de a păstra și restabili vederea oamenilor din întreaga lume”, a declarat profesorul Hugh R. Taylor, președintele Consiliului Internațional de Oftalmologie.

În timp ce 74% dintre cei chestionați sunt de acord cu faptul că iluminatul de calitate are un impact puternic asupra sănătății ochilor, doar 28% ar alege o lampă mai confortabilă pentru ochii lor, în ciuda prețului. În plus, în timp ce 66% dintre oameni spun că ar cheltui mai mult pe un bec,  dacă s-ar dovedi a fi bun pentru vederea lor, doar 42% aleg în mod activ soluţii de iluminat mai bune pentru sănătatea ochilor.

“Iluminatul de calitate nu înseamnă doar longevitate, ci este și important atunci când dorim să ne asiguram că ochii noștri nu sunt tensionați și se simt confortabil. Cred că oamenii ar trebui să aleagă obligatoriu lămpi de înaltă calitate, care nu pâlpâie”, explică Rowena Lee, Senior Vice-President BG LED, Philips Lighting.

Cercetarea a fost efectuată în iulie 2017, chestionând peste 8.000 de adulți din 11 ţări diferite:  China, Cehia, Franța, Germania, Indonezia, Polonia, Spania, Suedia, Thailanda, Turcia și SUA. Chestionarele au fost efectuate online.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii