Cautare
, Staff

Tech |
|

Philips lansează în România primul echipament de Rezonanță Magnetică ce reduce cu 50% timpul de scanare

Philips a lansat în România echipamentul de Rezonanță Magnetică Ingenia Ambition 1.5T, care introduce tehnologia BlueSeal de răcire a magnetului cu 7 litri de Heliu, comparativ cu cei peste 1.500 de litri utilizați pe ehipamentele convenționale.
Philips Ingenia Ambition

Cei 7 litri de Heliu sunt încapsulați, nemaifiind necesară reumplerea cu Heliu pe toată durata funcționării echipamentului. Astfel, Ingenia Ambition este primul sistem RMN din lume care elimină posibilitatea unor întreruperi îndelungate și costisitoare a operațiunilor, precum și dependența de o resursă al cărei stoc este imprevizibil. Sistemul nu necesită instalarea sistemului de evacuare a Heliului și cântărește 2.300 kg, reducând astfel semnificativ provocările de amplasare, precum și costurile de amenajare a spațiului.

“Imagistica prin Rezonanță Magnetică oferă capabilități excepționale de diagnosticare și de ghidare a terapiei, însă generează și o serie de cerințe operaționale considerabile pentru spital sau centrul imagistic având în vedere condițiile de instalare, amprenta asupra mediului și mentenanța”, a declarat Arjen Radder, Global Business Leader pentru Rezonanță Magnetică în cadrul Philips.

Față de tehnologia BlueSeal, sistemul Ingenia Ambition este dotat cu alte trei tehnologii care asigură confortul pacientului pe durata întregului proces, contribuie la standardizarea și accelerarea fluxului de lucru și permit obținerea unui diagnostic. Două dintre acestea, VitalEye si Vital Screen, reduc timpul de pregătire al scanării la mai putin de 1 minut, iar aplicația Compressed SENSE reduce timpul de scanare cu până la 50%, păstrând calitatea înaltă a imaginii.

Ingenia Ambition 1.5T a fost lansat în România în cadrul Congresului Național de Radiologie și Imagistică Medicală, care s-a desfășurat în intervalul 20-22 septembrie, la Eforie Nord.

Prima instalare comercială a echipamentului Ingenia Ambition 1.5T a fost finalizată la Spitalul Uster, un furnizor de servicii medicale primare din cantonul Zurich, Elveția.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii