FacebookTwitterLinkedIn

Philips va plăti acționarilor Spectranetics 38,50 de dolari pe acțiune, cu 27% mai mult decât prețul de închidere al acestora din data de 27 iunie.

Se așteaptă ca tranzacția să se finalizeze în al treilea semetru al anului viitor.

Spectranetics utilizează tehnici, inclusiv lasere și mici baloane acoperite cu medicamente, pentru a curăța interiorul venelor și arterelor care s-au înfundat din cauza bolilor de inimă.

Frans van Houten, directorul executiv al Philips, a transformat fostul conglomerat într-un producător de echipamente de îngrijire a sănătății, în ultimii cinci ani, transformând divizia de iluminat și vânzând cea mai mare parte a activității sale de produse de consum, scrie Reuters.

Philips a declarat că Spectranetics, care se așteaptă la vânzări de aproximativ 300 de milioane de dolari în acest an, va continua să își crească veniturile cu rate cu două cifre și va începe să contribuie la câștigurile Philips în 2018.

Afacerea întărește poziția Philips în terapia bolilor de inimă ca urmare a achiziționării companiei de imagistică vasculară Volcano, la începutul anului 2015, le-a declarat van Houten reporterilor.

Pe lângă tranzacție, Philips a anunțat un nou program de redirecționare a acțiunilor de 1,5 miliarde de euro, care va începe în al treilea trimestru și va dura doi ani.