FacebookTwitterLinkedIn

Branislav Bibic a absolvit un master în Business Administration la Universitatea din Oxford și are o experiență de business solidă în Europa de Est.

El a intrat în business de peste 20 de ani, iar în România a venit din Elveția, unde a lucrat la PMI Duty Free, în poziția de Director Corporate Affairs. Branislav Bibic și-a început cariera în cadrul companiei în anul 2007, la Philip Morris Zagreb, iar apoi a devenit membru al echipei de management pentru Europa Centrală, regiunea de Sud ca director general în Croația. De asemenea, de-a lungul carierei sale, a ocupat diferite funcții-cheie pe mai multe piețe din Europa Centrală și de Est, precum Slovenia, Bosnia-Herțegovina și Croația.

„Sunt onorat de această numire şi aştept cu nerăbdare să lucrez cu echipa Philip Morris din România. Misiunea mea este de a consolida businessul local şi de a susține dezvoltarea platformei de produse cu risc redus, lansate cu succes în România, poziționând astfel Philip Morris lider în inovație. Dezvoltarea companiei în România şi inovaţia sunt prioritățile Philip Morris şi vom continua să investim consistent în oameni, branduri şi în fabrica noastră din Otopeni”, a declarat Branislav Bibic, director general al Philip Morris România.

Bibic îl înlocuiește la conducerea Philip Morris România pe Steen Hjortholm, care avea o bogată expriență pe piața locală. Hjortholm a venit în România în 1998, în calitate de director de distribuţie, iar ulterior a coordonat construirea infrastructurii de logistică şi de distribuţie a companiei. Apoi, el a făcut parte din echipele de management ale PMI din Africa de Sud, Iordania, Ungaria și Elveția, iar, din februarie 2015, a revenit în țara noastră ca lider al PMI România. În această toamnă, el a fost numit vice-președintele HR al PMI Rusia.