FacebookTwitterLinkedIn

Compania estimează că noua investiție va crea noi locuri de muncă pentru aproximativ 300 de persoane, în următorii doi ani, care se vor alătura celor peste 670 de angajați din prezent.

PMI a deschis o reprezentanță oficială în București în 1993, iar patru ani mai târziu a început construcția fabricii din Otopeni. Philip Morris comercializează astăzi, în România, aproape 40 de variante de mărci și are peste 800 de angajați. În 2015, compania a lansat tehnologia Iqos pe plan local. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri de 2,3 miliarde de lei.

Acesta (nu) este un test

Procesul retehnologizării fabricii din România a început deja. Fabrica va trece, anul acesta, printr-o prima fază a transformării, care presupune instalarea de aparatură tehnologică nouă, prin care va fi demarată producția. Până la finele acestui an, fabrica va începe să producă primele rezerve Heets. Mare parte din transformare va fi finalizată anul viitor, iar întreg procesul va fi încheiat în 2020.

Această investiție, de 490 milioane de euro, înseamnă mai multe exporturi, mai multe taxe pentru bugetul de stat, mai multe locuri de muncă pentru români, plătite la un standard cât mai apropiat celui european”, a spus Branislav Bibic, director general al Philip Morris România.

El nu a precizat care este potențiala valoare a exporturilor din noua capacitate de producție, variind în funcție de cerere. De asemenea, el nu a menționat capacitatea de producție a noii linii de producție.

Philip Morris România are un nou director general

Ceea ce a făcut Philip Morris în România întăreşte un lucru ce a început să fie recunoscut. Anume că România este o ţară atractivă pentru investitorii mari, dar şi pentru potenţialii investitori pentru că companiile mari se urmăresc între ele”, a declarat premierul României, Mihai Tudose, cu ocazia anunțării investiției.

Fabrica din Otopeni va fi a treia fabrică Philip Morris care va produce rezerve din tutun Heets. Cel mai recent anunț de investiție în construirea unei asemenea fabrici PMI a fost făcut în luna iunie a acestui an, pentru Germania. În octombrie 2016, compania a finalizat prima sa fabrică de producție a rezervelor din tutun, în Crespellano (Bologna, Italia). Prima țară în care au fost produse Heets, la scară mică, a fost Elveția, la Centrul de Dezvoltare Industrială din Neuchâtel. Până la finalul anului 2018, PMI planifică să ajungă la o capacitate de producție anuală de aproximativ 100 miliarde de asemenea unități.

Peste 2,9 milioane de fumători adulți din întreaga lume au înlocuit deja țigaretele cu dispozitivele Iqos, produs apărut acum trei ani. Aceste dispozitive sunt prezente în peste 25 de piețe, iar compania estimează că va ajunge la 35 de piețe, până la finele acestui an. Cea mai mare cerere pentru Iqos este, în prezent, în Japonia și Coreea de Sud.

Cei peste 2,9 milioane de fumători adulți care au renunțat la fumat și au devenit utilizatori IQOS confirmă viziunea companiei de oferi o alternativă acestora. De aceea, este foarte important pentru noi să avem capacitatea de a răspunde acestor cerințe și de a veni în întâmpinarea lor cu produse fără fum, lucru ce va fi realizat și prin transformarea fabricii din România”, a declarat Christos Harpantidis, Managing Director al Philip Morris Balkans.

PMI susține că, începând cu anul 2008, a angajat peste 400 de oameni de știință și a investit peste trei miliarde de dolari în cercetare si în dezvoltarea de noi produse.

Grupul Iulius vrea să se asocieze cu CCIR pentru a reconstrui un proiect imobiliar mixt de sute de milioane de euro în jurul Romexpo