FacebookTwitterLinkedIn

«Achiziția Fertin Pharma va fi un pas important pe drumul nostru către un viitor fără fum – această achiziție vine în completarea portofoliului nostru de produse fără fum, în special prin produse moderne cu administrare orală, și accelerează progresul nostru în dezvoltarea produselor „dincolo de nicotină”», a declarat Jacek Olczak, Chief Executive Officer, Philip Morris International.

Fertin Pharma este o companie cu capital privat cu peste 850 de angajați și operațiuni în Danemarca, Canada și India. Compania este lider în dezvoltarea și producția prin contract (CDMO), specializată în cercetarea, dezvoltarea și producția de gume, pliculețe, tablete solubile și alte sisteme orale solide pentru administrarea de ingrediente active, inclusiv nicotina, segment în care este producător major de soluții pentru terapia de substituție a nicotinei (NRT).

În 2020, Fertin Pharma a generat venituri nete de 160 milioane dolari. Fertin Pharma este deținută în prezent de organizația globală de investiții EQT  și de Bagger-Sørensen & Co. După finalizarea achiziției, Fertin Pharma va deveni o subsidiară deținută în totalitate de PMI.