Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Pfizer solicită autorizarea în Statele Unite a pastilei anti-COVID-19

Compania Pfizer Inc a anunțat marți că solicită autorizarea SUA pentru pilula sa antivirală experimentală anti-COVID-19, care, în urma unui studiu clinic, a redus cu 89% riscurile de spitalizare sau deces pentru adulții cu risc de boală severă, informează Rador.
Guliver-Getty_Images_8_opt.jpg

Pfizer a comunicat că a finalizat depunerea cererii de autorizare a utilizării de urgență (EUA) pentru medicamentul Paxlovid, la Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente, incluzând şi date din studiul clinic.

Medicamentul cu administrare orală ar putea fi o nouă armă promițătoare în lupta împotriva pandemiei, deoarece poate fi luat ca un tratament timpuriu la domiciliu pentru a ajuta la prevenirea spitalizărilor și deceselor cauzate de COVID-19. De asemenea, ar putea deveni un instrument important în țări și zone cu acces limitat la vaccinuri sau cu rate scăzute de vaccinare, notează Rador.

Producătorul de medicamente a anunţat că a început procesul de solicitare a autorizației în mai multe țări, inclusiv Regatul Unit, Australia, Noua Zeelandă și Coreea de Sud și intenționează să mai depună cereri internaționale.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii