FacebookTwitterLinkedIn

Cele două companii au solicitat deja autorizație la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente și la agenția de reglementare din Marea Britanie și au inițiat recenzii continue în alte câteva țări. Compania americană de biotehnologie Moderna a anunțat ieri că și ea a solicitat autorizație pentru vaccinul său.

Se pare că vaccinul Pfizer ar putea deveni disponibil în Uniunea Europeană pentru grupurile vulnerabile înainte de sfârșitul anului dacă EMA „ajunge la concluzia că beneficiile vaccinului depășesc riscurile sale”. Revizuirea vaccinului Pfizer și BioNTech de către agenția europeană a început pe 6 octombrie 2020.

Vaccinul a fost „bine tolerat” în rândul celor 43.000 de participanți înscriși în studiile de fază trei, a declarat compania la începutul acestei luni.

UE a semnat recent un acord pentru a asigura până la 300 de milioane de doze de vaccin produs de BioNTech și Pfizer. Vaccinul, la fel ca cel dezvoltat de Moderna, se bazează pe o nouă tehnologie care conține ARNm sau instrucțiuni genetice.

Cu toate acestea, vaccinul Pfizer – BioNTech trebuie depozitat la temperaturi extrem de reci (-70 grade Celsius), potrivit Euronews.