Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Pfizer preia compania Allergan într-o tranzacție estimată la 160 de miliarde de dolari

Tranzacția Allergan PLC, compania producătoare de botox și Pfizer Inc., producătorul Viagra și Lipitor și au declarat luni că vor fuziona în urma unuei tranzacții evaluate la circa 160 de miliarde de dolari, informează Reuters.
Guliver-Getty_Images_8_opt.jpg

Tranzacția va fi cea mai mare din sectorul sănătății, iar Pfizer își va muta sediul fiscal în Irlanda, unde este înregistrată compania Allergan, pentru a beneficia de taxe mai mici. În Irlanda, taxa pe companii este de 12,5% față de 35% în SUA. Cea mai mare tranzacție încheiată vreodată în domeniul sănătății de până acum a fost încheiată în 1999, când Pfizer a preluat Warner-Lambert pentru 90 de miliarde de dolari.

Directorul executiv al companiei Pfizer, Ian Read va ocupa funcția de CEO în compania formată în urma fuziunii, în timp ce directorul general Allergan va deveni Chief Operating Officer.

Preluarea Allergan de către Pfizer va da naștere unui colos farmaceutic cu o valoare de piață de 330 miliarde de dolari și vânzări anuale de peste 60 de miliarde de dolari. Aceasta va fi cea mai mare fuziune anunțată în acest an, devansând preluarea SABMiller de către Anheuser-Busch InBev pentru 106 miliarde de dolari, notează Agerpres.

În urma tranzacției, acționarii Allergan vor obține 11,3 acțiuni în noua companie pentru fiecare acțiune pe care o au în Allergan. De asemenea, și acționarii Pfizer au opțiunea de a primi o acțiune în noua companie pentru fiecare acțiune deținută în Pfizer, sau pot primi bani pentru acestea.

Noua companie se va numi Pfizer Plc.

NOLAN TOWNSEND, PFIZER: CÂT INVESTEȘTE O COMPANIE BIOFARMACEUTICĂ PENTRU DEZVOLTAREA UNUI NOU MEDICAMENT

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii