Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Pfizer a livrat cu 30% mai puține vaccinuri către UE

Pfizer nu a livrat încă Uniunii Europene aproximativ 10 milioane de doze de vaccin anti-COVID, care erau scadente în decembrie, potrivit oficialilor UE.  
Pfizer UE vaccin COVID

Acest lucru înseamnă că blocul comunitar nu a primit o treime din dozele convenite în acordul cu compania americană pentru această perioadă. Mai mult decât atât, întârzierea care a fost anunțată, reprezintă încă o lovitură pentru UE, care se confruntă deja cu livrări peste termen și din partea companiilor AstraZeneca și Moderna, transmite Reuters.

Până la jumătatea săptămânii trecute, Pfizer a livrat în UE 23 de milioane de doze de vaccin anti-COVID, potrivit declarațiilor unui oficial european.

Pfizer a refuzat să comenteze pe marginea acestui deficit, precizând doar că programele livrărilor sale sunt confidențiale.

Oficialii UE au declarat că Pfizer s-a angajat să livreze 3,5 milioane de doze pe săptămână de la începutul lunii ianuarie, pentru a ajunge la un total de 21 de milioane de până la jumătatea lunii februarie.

Vaccinul Pfizer, dezvoltat împreună cu BioNTech, a fost aprobat pentru utilizare în UE pe 21 decembrie. A doua zi, BioNTech a declarat că cele două companii vor livra către UE 12,5 milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii. Însă, conform calculelor Reuters, au fost livrate doar 2 milioane din aceste doze.

Uniunea Europeană are încheiate două contracte cu Pfizer pentru furnizarea a 600 de milioane de doze de vaccin.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii