FacebookTwitterLinkedIn

Pfizer este pe cale să livreze 120 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii martie, a declarat John Young, director la Pfizer, transmite Reuters.

Compania este pregătită să furnizeze în total 300 de milioane de doze Statelor Unite până la sfârșitul lunii iulie și a ridicat așteptările de producție la nivel mondial pentru 2021 la cel puțin 2 miliarde de doze.

De asemenea, președintele Moderna, Stephen Hoge, a declarat că producătorul farmaceutic intenționează să livreze 100 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii martie și 300 de milioane până la sfârșitul lunii iulie.

Johnson & Johnson crede că va putea distribui în SUA cel puțin 20 de milioane de doze de vaccin, care sunt administrate o singură dată, până la sfârșitul lunii martie și 100 de milioane de doze până la jumătatea anului 2021, a declarat vicepreședintele Richard Nettles.

Aceste informații au fost pregătite înaintea unei audieri în fața Congresului american privind disponibilitatea vaccinului.

Astfel, Statele Unite ar putea primi 240 de milioane de doze până la sfârșitul lunii martie, suficient pentru a inocula 130 de milioane de americani și 700 de milioane de doze până la jumătatea anului.

AstraZeneca Plc, care desfășoară un studiu american pentru vaccinul său împotriva coronavirusului, consideră că se poate adapta rapid la noile variante ale virusului, a declarat Ruud Dobber, președintele companiei,  responsabil pentru America de Nord.