Cautare
, Contributor

I'm a News Editor at Forbes Romania, with a focus on covering food industry, health industry, agriculture, tourism, FMCG and HoReCa. Have any news tip? Drop me an email at laura.cioba@forbes.ro

Summer Plans 2021 |
|

Petru Trîmbițaș, fondator WellCode: „Mă surprinde faptul că oamenii nu valorifică oportunitatea de timp pe care o oferă această perioadă”

Dacă în alte veri tema principală de discuții din comunitatea de business viza rutina și destinațiile de vacanță, de această dată, Forbes România i-a provocat pe cei mai cunoscuți jucători din mediul de afaceri local să răspundă unui scurt chestionar, într-un context special, în care vara lui 2021 ar trebui să reprezinte o așteptată revenire la (noua) normalitate.
Petru2

Vacanță pentru business

Chiar dacă activitatea WellCode- cursuri de programare IT și servicii de mentorat – a fost mult mai intensă în 2020 decât anterior pandemiei, nu am intrat în atmosfera de vacanță, pentru că ne dorim să ajutăm cât mai mulți oameni și în această perioadă. Știm cu toții că sistemul de educație din România nu prea te pregătește pentru carieră, iar noi luăm ca pe o misiune personală încercarea de a-i ajuta pe oameni. De fapt, cel mai bun moment în care să înveți este perioada de vară, pentru că la serviciu este mai lejer sau, dacă ești elev sau student și ești în vacanță, ai mai mult timp pentru dezvoltarea ta. Am observat însă că foarte mulți oameni aleg deocamdată vacanța, nu se gândesc prea mult la dezvoltarea lor, iar noi vrem le aducem aminte să lucreze mai mult în direcția aceasta.

 

Certitudini și predictibilitate

Noi învățăm oamenii să devină programatori și foarte mulți dintre cei cu care lucrăm și-au găsit un job bine plătit. Anul trecut, pentru că a fost un an de pandemie, mai atipic, nivelul angajărilor a fost mai scăzut, însă acum, în perioada verii, volumul angajărilor făcute de companii este foarte mare. Industria IT, mai ales partea de programare, crește constant, cererea de programatori este foarte mare și nu sunt semne că s-ar schimba acest lucru sau că ar încetini creșterea. Aceasta este o certitudine și putem spune că, pentru noi, în acest moment, lucrurile sunt predictibile.

 

Îngrijorări

Mă surprinde faptul că oamenii nu valorifică oportunitatea de timp pe care o oferă această perioadă pentru a se dezvolta personal în continuare. Pandemia a adus schimbări importante pentru mulți dintre noi – începând cu introducerea sistemului work from home, care înseamnă flexibilitate, economie la timpul petrecut cu drumul spre și dinspre serviciu, timp pentru a reflecta ce îți place să profesezi, etc. Este un moment bun pentru a alege să faci reconversie profesională sau să te reorientezi în carieră. Sunt mulți cei care au ales să facă asta dar sunt mulți care, cel puțin în perioada aceasta, aleg să se gândească doar la vacanță. Noi le propunem să se gândească la faptul că salariul mediu din România este undeva peste 1.000 de euro, în timp ce salariul mediu al unui programator după câțiva ani de experiență ajunge la câteva mii de euro. În opinia mea, cred că a renunța la unul-două concedii pentru a învăța programare și a câștiga pe viitor mult mai bine este o investiție în tine și un sacrificiu mult mai mic în comparație cu beneficiile pe termen lung care îți schimbă calitatea vieții. Cealaltă variantă este să îți iei concediu și anul acesta, iar în toamnă să te întorci la același serviciu și viața ta, per total, rămâne la fel

 

Planuri de business

Ne continuăm creșterea, planurile pe acest an iau în calcul trecerea pragului de 1 milion de euro venituri și ne dorim ca sistemul nostru de mentorat, de lucrat cu fiecare om în ritmul lui, să devină mai popular. În 2022, ne dorim să avem rezultate mai bune decât anul acesta, adică să avem mai mulți clienți care devin programatori și care își găsesc joburi mai bine plătite.

  

 

Vacanță în țară sau în străinătate

Nu plănuiesc să plec în vacanță în această vară. Pentru mine este foarte important – mai ales acum când suntem pe creștere, să menținem ritmul sănătos, să devenim mai buni în ceea ce facem și, în acelați timp, să ne impunem ca lider pe piața educațională.

 

Pe parcursul acestei veri, redacția Forbes România va publica mai multe astfel de chestionare, ce fac parte din proiectul editorial intitulat Summer Plans 2021. Totodată, acestea se vor regăsi și în ediția viitoare de print Forbes România.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii