FacebookTwitterLinkedIn

Rafinăria Petrotel Lukoil a fost amendată cu 100.000 lei din cauza depășirii emisiilor de hidrogen sulfurat, informează Agerpres.

Instituția Prefectului Prahova a cerut Gărzii de Mediu să stabilească nivelul de poluare și limitele depășite de rafinăria Petrotel Lukoil. În urma controlului, specialiștii au constatat depășirea emisiilor de hidrogen sulfurat.

“Din cauza faptului că disconfortul olfactiv a fost apreciat ca fiind emisie industrială, echipa de permanenţă din cadrul Gărzii Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Prahova a verificat toate staţiile de monitorizare a emisiilor, ce aparţin rafinăriilor din municipiul Ploieşti şi a constatat că la staţia de monitorizare din zona Laguna, ce aparţine Petrotel-Lukoil SA, indicatorul H2S-hidrogen sulfurat era depăşit în intervalul orar 06,30-07,00, drept pentru care s-a procedat la verificarea societăţii”, arată o informare transmisă joi de Instituţia Prefectului Prahova.

Potrivit programului investițional, societatea Protel Lukoil SA are în derulare proiectul “Construire complex recuperare sulf RS3”, iar miercuri s-a făcut trecerea gazelor de la instalaţia DGRS (Desulfurare Gaze şi Recuperare Sulf) de pe vechiul coş pe cel nou, de aici și mirosul puternic sesizat de zeci de cetățeni din Ploiești.

Reprezentanții Gărzii de Mediu Prahova au declarat “Din cauza condiţiilor de dispersie, valoarea înregistrată a indicatorului H2S a fost de 218,04 ug/mc, faţă de valoarea limită admisă de 15ug/mc. Au fost luate măsuri imediate de reducere a emisiilor prin oprirea instalaţiilor HPM (Hidrofinare Petrol-Motorină), Cocsare şi Cracare Catalitică. De asemenea, a fost mărit debitul de gaze combustibile la piloţii faclei pentru a arde urmele de hidrogen sulfurat. Conform datelor de pe staţiile de monitorizate, de la ora 10,00, valorile înregistrate au revenit sub valorile limită admise”.