Cautare
, Contributor

Forbes 500 |
|

Petrică Herăscu

Avere: 11- 12 milioane de euro Vârstă: 40 de ani Reşedinţă: Galaţi Domenii: Morărit-panificaţie, imobiliare, media

Este unul dintre cei mai dinamici oameni de afaceri din Galaţi. Primul business l-a început în perioada 1993-1994, când a preluat fosta Întreprindere de Morărit şi Panificaţie din localitate. După aceea au urmat mai multe achiziţii, în special în domeniul alimentar, sector pe care vrea să se şi concentreze în perioada următoare.

În 2007 a inaugurat în Zona Liberă Brăila o fabrică de biscuiţi, în urma unei investiţii de peste cinci milioane de euro. Aceeaşi sumă a fost alocată şi pentru punerea în funcţiune a unei mori de porumb cu o capacitate de producţie de 200 de tone pe zi. Dacă ar fi să lucreze la maximum, ar trebui să aibă mai mult pământ decât are Culiţă Tărâţă, glumeşte Herăscu. În prezent, îşi asigură necesarul din import, dar şi din producţia proprie, de pe cele circa 1.000 hectare cultivate de companie.

Omul de afaceri este prezent pe piaţă cu o gamă variată de produse, mergând de la panificaţie, patiserie, cofetărie, sau biscuiţi. A trebuit să investească serios pentru a cuceri aceste pieţe şi în primul rând în asigurarea unor materii prime de calitate. Aşa se face că aduce cacao din Olanda sau gem din Belgia. A investit şi în ambalaje, pentru că aspectul contează. Este însă destul de atent cu banii, pentru că după cum spune „din moment ce produsul merge nu are rost să arunc banii pe fereastră“. În acelaşi timp, Herăscu mai deţine spații de depozitare şi comerciale pe care le închiriază parţial.

Încearcă pe cât posibil să le păstreze. Mai vinde în schimb din terenuri, cum s-a întâmplat cu două lanţuri de retail. E bine să ai cash. Criza s-a făcut simţită şi la Galaţi, omul de afaceri fiind nevoit să reducă costurile. A renunţat la o parte din angajaţi, a renegociat din contracte, a redus tot ce s-a putut, de la şerveţele la carburanţi.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii