Cautare
, Contributor

500 miliardari |
|

Petre Badea

Petre Badea Aedificia.jpg
Avere: 22‑24 milioane de euro Vârstă: 62 de ani Reşedinţă: Bucureşti Domeniu: Construcţii

Petre Badea, unul dintre cei mai discreţi oameni de afaceri de pe piaţa locală, a reuşit în 2009 o creştere cu peste 20% a businessului Aedificia Carpaţi, până la 48 milioane de euro. În acelaşi timp, profiul companiei a fost de trei milioane de euro. Minunea s‑a petrecut în plină criză în domeniul pe care compania activează şi după ce Aedificia a câştigat două contracte de peste 120 milioane de euro pentru reabilitarea Bibliotecii Naţionale şi a Palatului Victoria.

Tot anul trecut, Aedificia a încheiat un contract de 16 milioane de euro pentru renovarea corpului central al Muzeului Naţional de Artă al României, fostul Palat Regal. Fără să dea prea multe explicaţii, antreprenorul este abonat la contractele cu statul, iar Aedificia a fost implicată de‑a lungul timpului în construcţia Palatului Cotroceni, a Palatului Parlamentului, Ateneului Român sau a Ambasadei Chinei.

Pentru că a participat la licitaţii importante, Badea a pus mâna, anul acesta, pe noi contracte pentru compania pe care o conduce. Astfel, în parteneriat cu Romtest Electronic, companie deţinută de omul de afaceri Ion Tudoran, Aedificia a câştigat licitaţia pentru reabilitarea clădirii Teatrului Naţional Bucureşti, valoarea ofertei fiind de 48 milioane de euro fără TVA.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii