FacebookTwitterLinkedIn

“Peter Klosz este cel care a reuşit să aducă în România, la Târgu Mureş, competiţii internaţionale extrem de importante. El a reuşit să aducă în acest an şi cea de-a doua ediţie a Campionatelor Europene de Triatlon Multisport – Transilvania Multisport Triathlon European Championships 2019, care a reunit sportivi din peste 40 de ţări, cu peste 1.700 de sportivi înscrişi la competiţie. E o mare realizare, fiindcă aceste Campionate Europene de Triatlon Multisport cuprind practic şase campionate europene. (…) La sfârşitul săptămânii trecute a organizat Gala Triatlonului Românesc, la Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, iar aseară (duminică seara, n.r.) a fost la alergare, la Târgu Mureş. Mi s-a spus că a făcut infarct şi nu a mai putut fi resuscitat. Toată viaţa a făcut totul de unul singur şi nici de această dată nu a întrebat pe nimeni”, a declarat, luni, pentru AGERPRES, jurnalistul Vlad Amariei, unul dintre colaboratorii apropiaţi al lui Peter Klosz.

„Triatlonul îţi impune nu numai un lifestyle sănătos, dar şi o anume rigurozitate în viaţa de zi de zi. Practic, te pregăteşti pentru trei sporturi diferite: nataţie, ciclism şi alergare, care necesită multă ambiţie, program zilnic bine stabilit şi 6-10 antrenamente pe săptămână. Îţi dă un scop, îţi dă o stare fizică şi spirituală aparte, o încredere în sine – pentru că faci ceva ce nu mulţi reuşesc să facă. Bineînţeles, participarea în sine este o sărbătoare, atmosfera de amiciţie și camaraderie pe care o întâlneşti în competiţiile de anduranţă fiind ceva care trebuie experimentat. Indiferent de distanţă, de competiţie şi de nivelul de pregătire, un concurs de triatlon în sine este foarte greu şi satisfacţia de a termina, de a te autodepăşi de fiecare dată, îţi oferă nişte sentimente de care uşor poţi deveni dependent”, declara pentru Forbes România, în 2018, Peter Klosz, președintele Federației Române de Triatlon (FRTRI).

Nimic nu îl putea opri pe Klosz, nici măcar problemele de sănătate. A fost operat de bypass coronarian în 15 martie (2018) şi pe 2 iunie a luat startul la triatlonul Fără Asfalt, la mare. A terminat la tura scurtă (750 înot + 32 km Mountain Bike + 5 km alergare) pe locul 2 din 20 la categoria sa de vârstă şi 21 la open (clasament general), din 128 de participanţi. „Totuşi, tind să cred că nu a fost o idee «strălucitoare». Dacă mi-ar cere cineva sfatul acum, aflat în aceeaşi situaţie, aş zice să mai aştepte câteva luni, dar în astfel de momente omul are tendinţa să îşi demonstreze lui însuşi anumite lucruri, după ce a trecut prin momente dificile. Vrei să simţi «live» că poţi, că viaţa merge mai departe, poate chiar mai bine decât mergea înainte,” explica acesta.

Citește și: Triatlon: Peter Klosz – Calea spre succes