FacebookTwitterLinkedIn

În funcție de segmentarea obiectivelor proprii – de la pierderea în greutate, fitness-ul în general sau pregătirea pentru un maraton – cerințele acestora de la un dispozitiv devin din ce în ce mai complexe. În mod explicit, mai mult de jumătate dintre cei chestionați (54%) susțin că dispozitivele sau aplicațiile pe care le folosesc sau le-au folosit în trecut nu iau în considerare în totalitate complexitatea vieții lor, ceea ce conduce la neîndeplinirea obiectivelor personale legate de condiția lor fizică, potrivit sursei citate.

Observăm în mod cert o dorință din partea oamenilor de a avea dispozitive care să îi ajute pentru fiecare nivel de exerciții pe care vor să-l realizeze, considerând că în acest fel că condiția lor fizică ar putea fi îmbunătățită”, a declarat Luke Mansfield, directorul Departamentului de Inovații al Samsung, în Europa.

Studiul mai arată căpeste 60% dintre europeni spun că sunt conștienți de sănătatea și bunăstarea lor, însă numai una din zece persoane face exercițiile fizice recomandate pe săptămână.

Circa 39% dintre europeni fac exerciții doar o dată pe lună, iar 40% fac sau participă la exerciții o dată până la trei ori pe săptămână. În mod similar, românii sunt interesați de sport și realizează ocazional exerciții fizice, cea mai frecventă activitate fiind alergarea în parcuri sau în săli de fitness.

În cadrul aceleiași cercetări realizate de Samsung la nivel european, s-a aflat că timpul de odihnă este un factor important identificat de oameni atunci când se gândesc la un stil de viață sănătos. De exemplu, 81% dintre europeni consideră că odihna este esențială și influențează în mod direct eficiența în activitățile pe care le au de făcut în timpul zilei, în timp ce aproximativ două treimi (63%) dintre cei chestionați își doresc să fi avut mai multă grijă de acest aspect pentru a fi mai eficienți.