Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Peste un milion de persoane din nouă ţări ale UE au primit certificatul digital COVID

Statele Uniunii Europene au convenit să-şi coordoneze măsurile menite să faciliteze călătoriile în interiorul UE vara aceasta, odată cu aplicarea certificatului COVID-19, dar prevăd și posibilitatea de a reintroduce restricţii în cazul răspândirii unor variante ale coronavirusului, informează Radio România Actualități.
certificat covid

Începând cu 1 iulie, o persoană deţinătoare a certificatului sanitar digital european, care atestă vaccinarea împotriva acestei boli, obţinerea unui test negativ sau imunizarea după infectare, va putea călători în interiorul UE fără să fie supusă unor restricţii precum carantina sau testarea suplimentară.

Se va introduce un cadru comun la nivelul UE pentru a asigura interoperabilitatea certificatelor şi capacitatea de a le verifica în întreaga UE. În acest mod se vor preveni frauda şi falsificarea.

Peste un milion de persoane din nouă ţări membre au primit deja certificatul digital privind COVID, iar Comisia Europeană este în discuţii cu ţări terţe, cum ar fi Regatul Unit şi SUA în încercarea de a ajunge la recunoaşterea reciprocă a certificatelor, notează Radio România Actualități.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii