Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Bani și Investiţii |
|

Peste un an, 1% din populaţie va fi mai bogată decât restul de 99%

Organizaţia Oxfam susţine că finanţele, asigurările, sănătatea şi sectorul farmaceutic sunt principalele domenii care au contribuit la construcţia acestor averi.
tineri milionari bogati

Bogăţia se concentrează din ce în ce mai mult în mâinile unui grup mic de persoane, arată ultimul raport al ONG-ului Oxfam, scrie presa internaţională. In studiul intitulat « Bogăţia insaţiabilă : din ce în ce mai mult pentru cei care au deja totul », organizaţia internaţională atrage atenţia că în 2016 un procent de 1 % din populaţia mondială va deţine mai mult decât restul de 99%. 

Trei sectoare sunt în centrul atenţiei: finanţele, asigurările, sănătatea şi sectorul farmaceutic sunt principalele domenii care au contribuit la construcţia acestor averi. Oxfam atrage atenţia şi asupra lipsei de transparenţă a activităţilor de lobby ale companiilor din aceste domenii, care, spune ONG-ul, investesc un maxim de resurse pentru a influenţa regulile pentru a le fi favorabile.

Winnie Byanyima, directoarea generală a Oxfam, va fi prezentă miercuri la Davos la deschiderea forumului mondial din Elvetia. Ea face apel către liderii mondiali pentru a pune în practică politici de redistribuire a banilor către un număr cât mai mare de persoane. 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii