FacebookTwitterLinkedIn

Ingrediente

1 kg file de merluciu

4 ouă medii

4 linguri făină

350 g pesmet auriu granulat Băneasa

ulei pentru prăjit

cartofi noi fierţi pentru servit

sare

piper

Mod de preparare

Speli fileurile de pește și le usuci foarte bine cu prosoape absorbante. Cu o pensetă scoţi eventualele oase rămase, îl tai în bucăţi și îl condimentezi cu sare și piper. Baţi ouăle cu un praf de sare și piper, adaugi făina și amesteci cu un tel până obţii un aluat omogen și fără cocoloașe.

Treci fiecare bucată de pește prin aluat și apoi prin pesmet Băneasa. Apeși bine și așezi bucăţile de pește pe o tavă. Le lași să se odihnească 10 minute, după care le prăjești în ulei încins, după care le scoţi pe prosoape absorbante. Pentru a nu se uda tot pesmetul, îl așezi pe o tavă și folosești câte puţin începând dintr-o margine. Servești peștele cald, alături de o garnitură de cartofi fierţi.