FacebookTwitterLinkedIn

Topul domeniilor care au înregistrat cele mai multe oferte din partea angajatorilor sunt, după cum urmează: IT&C, telecom, vânzări, financiar-contabilitate, inginerie, management şi construcţii.

Peste 90.000 de români au aplicat în ultima lună pentru locurile de muncă oferite prin intermediul platformei BestJobs, în total fiind înregistrate peste 511.000 de aplicări. Cele mai multe joburi oferite de angajatori sunt în domeniile IT&C, telecom, vânzări, financiar-contabilitate, inginerie, management şi construcţii”, a anunţat platforma de recrutare BestJobs.

Potrivit platformei, se înregistrează o creștere, în luna februarie, a numărului de locuri de muncă disponibile în marketing, transport, distribuţie şi medical&pharma. În schimb, mai multe domenii au înregistrat o scădere a ofertelor de joburi: securitate/armată, servicii de înfrumuseţare, îngrijire vârstnici/copii sau personal de curăţenie, agricultură, educaţie, precum şi turism.

Românii sunt implicaţi activ în căutarea unui loc de muncă, astfel că de la începutul anului şi până la această dată au fost create peste 30.000 de CV-uri noi, în timp ce peste 110.000 de CV-uri au fost actualizate, semn că piaţa muncii este într-o continuă mişcare, iar angajaţii caută noi oportunităţi în carieră”, arată BestJobs.