Cautare
, Staff

IT |
|

Peste 80% din cursanții ACADEMY+PLUS, școala gratuită de programare deschisă în parteneriat cu École 42 din Paris, lucrează în industria IT

Peste 80% din cursanții ACADEMY+PLUS, școala gratuită de programare sunt incluși, în prezent, în piața muncii.
Cursanti_Academy+Plus

Din anul 2014, când a fost inaugurată școala ACADEMY+PLUS, au fost acceptați în program 550 de cursanți pasionați de informatică. Pentru anul școlar 2018-2019 sunt disponibile 500 de locuri la sediul din București.

La un an de la deschiderea programului în București, 143 de cursanți care au intrat într-o linie de formare de 6 – 9 luni cu specializare pe tehnologia Java, 50 au fost incluși în programe de mentorat organizate în colaborare cu companii de top. În total, la sediul din București, au fost 15 mentori, specialiști IT, aflați în etape diferite ale carierei lor, fie mid-level, fie seniori sau chiar specialiști din top management. Cei 50 de cursanți au obținut deja un loc de muncă. Există însă și o categorie de cursanți care au renunțat la program deoarece au obținut un job înainte de finalizarea cursurilor. Unii au fost ofertați la o lună de la începutul formării, în timp ce alții au ajuns în companii de top cu doar 3 luni de formare. În 3 luni, un cursant la ACADEMY+PLUS studiază limbajul de programare C și algoritmi.

„Având în vedere viteza de absorbție a pieței, anul acesta am decis să creștem numărul de locuri și să deschidem programul către un număr mai mare de companii, prin lansarea unui program de membri. Totodată, cursanților li se cere să constituie o garanție prin intermediul căreia se angajează că vor îndeplini obiectivele de învățare ale școlii, asigurând în acest fel calitatea programului nostru.

În acest context, ne bazăm, cu atât mai mult, pe sprijinul întregii industrii pentru a putea specializa sau recalifica persoane în IT. Școala este finanțată prin intermediul sponsorizărilor provenite din mediul privat. Acestea sunt menite să acopere costurile de formare ale cursanților care beneficiază de formare gratuită. Astfel, exista două modalități prin care companiile pot veni în sprijinul celor care sunt admiși în programul nostru. Pe de o parte să susțină formarea unui număr de cursanți, iar pe de alta parte, foarte important, să aibă răbdare.  Pe o piață a muncii cu deficit de personal specializat, ne confruntăm cu o situație deloc benefică industriei, când companiile sunt uneori nevoite să recruteze cursanți înainte de absolvire. Chiar dacă, pe moment, pare că angajatorii și-au atins obiectivele de recrutare, în cele mai multe cazuri, reușesc doar să le atingă din punct de vedere numeric, deoarece vor continua să investească ulterior în formarea acestora până când vor putea fi pregătiți să își asume proiecte mai complexe”, spune Daniela Bușcan, director ACADEMY+PLUS București.

Școala gratuită de programare ACADEMY+PLUS a fost deschisă în 2014 în Cluj-Napoca și anul trecut în București și le oferă cursanților oportunitatea de a învăța programare într-un proces educațional bazat pe practică și adaptat la nevoile reale din piața muncii. Metoda de învățare a școlii este unică în România și aduce în prim-plan practica, munca în echipă și colaborarea.

Simulând un micro-mediu organizațional, școala sprijină astfel și companiile din industria IT, prin implicarea în formarea viitorilor angajați la un nivel adecvat startului în carieră.

La finalul perioadei de formare, de minimum 6-9 luni, absolvenții sunt sprijiniți să își găsească job-uri în companii de top, partenere ale școlii. În același timp, companiile partenere beneficiază de suport în vederea selecției acelor absolvenți care prezintă cele mai mari șanse să se integreze în organizație, atât din punct de vedere al nivelului tehnic pe care îl au, cât și din punct de vedere cultural.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii