Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

Peste 70.000 de euro pentru parteneriate cu Norvegia, Islanda şi Liechtenstein

europa_criza.jpg
O fundaţie sprijină organizaţiile din sectorul neguvernamental să încheie parteneriate cu 3 ţări europene.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile finanţează organizaţiile neguvernamentale din România să călătorească în Norvegia, Islanda sau Liechtenstein.  Fundaţia face un apel pentru cereri de finanţare care ar consolida relaţiile bilaterale din cadrul programului Fondul ONG în România. ONG-urile din România din domeniu social, democraţie, mediu şi nu numai pot găsi astfel parteneri din statele donatoare (Norvegia, Islanda si Liechtenstein) cu care să  dezvolte parteneriate sustenabile.

Sunt disponibile pentru finanţare peste70.000 de euro, iar valoarea maximă a unei finanţări nerambursabile  este de 3.000 de euro. Sunt eligibile organizaţiile neguvernamentale şi nonprofit cu sediul în România, respectiv asociaţii, fundaţii şi federaţii. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 20 februarie 2014.

Programul Fondul ONG este parte din asistenţa oferită României în cadrul Granturilor SEE şi norvegiene 2009 – 2014, dispune de 30.000.000 de euro şi este implementat de consorţiul format din Fundaţia pentru Dezvoltarea Societatii Civile (FDSC) alături de Fundaţia pentru Parteneriat (FP) şi Centrul de Resurse pentru Comunităţile de Romi (CRCR). Fondurile sunt distribuite prin runde de finanţare, prima în 2013, iar a doua, în prima parte a anului 2014. Programe similare există în 15 ţări europene şi îşi propun să sprijine dezvoltarea societăţii civile şi consolidarea contribuţiei la justiţia socială, democraţie şi dezvoltare durabilă.

Printre domeniile de finanţare se regăsesc: cetăţenia activă şi implicarea comunităţii, combaterea sărăciei şi excluziunii, dezvoltarea comunităţilor rurale interetnice, îmbunătăţirea stării mediului, creşterea accesului şi furnizării de servicii sociale şi de bază pentru grupuri vulnerabile, dezvoltarea capacităţii ONG-urilor prin înfiinţarea de reţele, coaliţii şi think tank-uri şi lista nu se opreşte aici.

Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile este o organizaţie neguvernamentală  independentă, înfiinţată în 1994, care acţionează pentru dezvoltarea sectorului neguvernamental.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii