Cautare
, Forbes Staff

Sănătate |
|

Peste 65% dintre români au cel puțin o deficiență de vitamine sau minerale pe care preferă să o trateze prin alimentație

Peste 65% dintre români au descoperit la ultimul set complet de analize că au cel puțin o deficiență de vitamine sau minerale, iar 95% dintre aceștia preferă să găsească soluții prin alimentație și nu prin medicamente sau suplimente nutritive, arată un studiu realizat de lanțul românesc de restaurante SaladBox, pe 300 de persoane din Cluj și București, cu vârste între 20 și 40 de ani.
stil de viata shutterstock_417009853

În anul 2015 doar 14% dintre români consumau cele 4-5 porții de fructe recomandate de Organizația Mondială a Sănătății și doar 10% consumau legume în cantitățile necesare.

Motivul cel mai des invocat a fost lipsa timpului pentru a descoperi noi rețete sau a găti într-un stil care să crească aportul de substanțe benefice. Începând cu această săptămână, SaladBox a introdus în meniu șase noi combinații din gama de salate „YOU+”: cu vitamine, minerale, Omega 3, antioxidanți, proteine și fibre. Salatele vor fi introduse în curând și pe piața internațională.

„Noua linie de produse este o concretizare a unei tendințe pe care am simțit-o tot mai mult în piață: dorința clienților de a face alegeri cât mai informate într-un domeniu atât de important pentru sănătatea fiecăruia. Oamenii își doresc tot mai mult nu doar să mănânce sănătos în general, ci să aibă o dietă adaptată la nevoile propriului organism”, spune Dan Isai, CEO SaladBox.

Fondatorii Salad Box și Marty Restaurants pariază 500.000 de euro pe o rețea de cafenele

SaladBox are 57 de restaurante în 6 țări, respectiv România, Ungaria, Bulgaria, Algeria, Marea Britanie și Statele Unite și este prezent în 28 de orașe, având în meniu peste 10.000 de salate.

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii