Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Gastronomie |
|

Peste 5000 de turiști sunt așteptați la festivalul Săptămâna Haferland, în acest an

Festivalul dedicat promovării culturii săsești din Transilvania va începe mâine și se va termina pe 14 august.  Săptămâna Haferland este locul unde turiștii se vor putea bucura de  zeci de feluri de mâncare tradițională săsească, pregătite atât de localnicii din zonă, cât și de chefi experimentați.
Saptamna Haferland 2017

Printre preparatele care vor putea fi degustate la festival se numără ciorba de borboane, supa de găină cu tăiței de casă, rulada de fașirt, lichiul sau prăjitura cu rubarbă.

Săptămâna Haferland, ajunsă la cea de-a cincea ediție, va include anul acesta localitățile: Archita, Roadeș, Homorod, Viscri, Bunești, Saschiz, Meșendorf, Rupea, Criț și Cloașterf. În cadrul festivalului, turiștii români și străini vor putea să participe la brunch-uri cu preparate săsești, concerte în bisericile fortificate și nu numai, piese de teatru, proiecții de film în aer liber, demonstrații de tradiții populare, precum și la un bal săsesc. În plus, cei mici vor putea participa la activități pregătite special pentru ei.

Astfel, prima zi de festival coincide cu manifestarile din Archita și Roadeș: dacă în primul sat, turiștii vor putea admira expoziția de fotografie și degusta preparatele locale, în cea de-a doua localitate, la Roadeș, participanții la festival se vor putea bucura de muzică și dansuri tradiționale, sărbătorind alaturi de copii din Clubul Tabaluga și putând participa la ateliere și activități pentru toate vârstele.

Ziua principală a festivalului este 13 august, respectiv ziua satului Criț, al cărei program include muzică de orgă, brunch săsesc cu vechi rețete și preparate redescoperite, activități pentru copii, muzică de fanfară și dansuri, recital de pian și prezentare audiovizuală – ”Pe urmele copilului genial din Ardeal, Carl Filtsch”, piesa de teatru ”Oglindă… a timpului”, precum și o combinație captivantă de stiluri cu Acker Quartet.

Primele patru ediții ale festivalului Săptămâna Haferland au strâns mii de participanți și s-au bucurat de prezența a zeci de personalități ale vieții culturale și sociale din România și din Germania.

Regiunea săsească din Transilvania a fost denumită „Țara Ovăzului” sau Haferland, întrucât localnicii obișnuiau să cultive cu precădere ovăzul, din cauza climatului mai aspru.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii