Cautare
, Forbes Staff

Cariere |
|

Peste 50% dintre români își doresc să lucreze în străinătate- studiu

Peste 50% dintre români își doresc să lucreze în străinătate, fiind motivați de dorința de a avea un trai mai bun, de a avea acces la servicii guvernamentale și sociale superioare și de a avea oportunități mai bune de carieră, arată datele unui studiu realizat de Bestjobs și The Boston Consulting Group.
shutterstock_1104382316

Potrivit studiului, 55% dintre români și-au exprimat dorința de a lucra în străinătate, majoritatea dintre aceștia preferând să lucreze în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Elveția, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia sau Italia.

Majoritatea respodenților români care și-ar dori să lucreze într-o altă țară au sub 30 de ani și studii superioare.

Printre motivele pentru care românii ar prefera să lucreze într-o altă țară se numără dorința de a avea un trai mai bun, instabilitatea politică din România, accesul la servicii guvernamentale și sociale superioare și oportunități mai bune de carieră.

“În țări precum România, climatul politic și social reușește să influențeze tot mai mult decizia de mobilitate a forței de muncă, în contextul în care angajații își doresc nu doar siguranță financiară, ci și un mediu stabil și predictibil în care să trăiască”, a explicat Mădălina Dan, Clients Manager în cadrul Bestjobs.

Studiul „Global Talent” cu privire la  preferințele candidaților în ceea ce privește mobilitatea și ocuparea unui loc de muncă este unul dintre cele mai mari studii la nivel internațional, cu participarea a peste 366.000 de respondenți din 197 țări. În România, studiul a fost realizat în parteneriat cu Bestjobs, pe un eșantion de 4.000 de persoane din mediul urban.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii