FacebookTwitterLinkedIn

În ultimele săptămâni, Fondul rus de investiții directe (RDIF) care comercializează Sputnik V a anunțat planurile de vânzare: 100 de milioane de doze în India, 50 de milioane în Brazilia, 35 de milioane în Uzbekistan și 32 de milioane în Mexic, 25 de milioane în Nepal și 25 de milioane în Egipt.

Ungaria urmează să devină primul stat membru al UE care va utiliza Sputnik V. Primele eșantioane de vaccin vor sosi din Rusia până la sfârșitul săptămânii viitoare.

Compania de biotehnologie GL Rapha din Coreea de Sud a semnat pentru producerea a peste 150 de milioane de doze de Sputnik V pe an, a spus RDIF. Se așteaptă ca producția să înceapă luna viitoare, iar dozele făcute în Coreea de Sud vor fi destinate distribuției globale.

Președintele Vladimir Putin i-a cerut omologului său francez Emmanuel Macron ajutorul Franței pentru a produce un vaccin împotriva coronavirusului într-un apel telefonic din 7 noiembrie. Se pare că Macron ar fi fost „evaziv” atunci când a răspuns la solicitarea lui Putin, spunând că ar trebui mai întâi discutat cu comunitatea științifică, potrivit MoscowTimes.