Cautare
, Contributor

CORONAVIRUS |
|

Peste 50 de milioane de infectări COVID-19 în toată lumea

Infecțiile globale cu coronavirus au depășit 50 de milioane duminică, potrivit unui bilanț al Reuters, după ce un al doilea val de virus din ultimele 30 de zile a reprezentat un sfert din total.  
coronavirus in lume

Octombrie a fost cea mai tragică lună de până acum, Statele Unite devenind prima țară care a raportat peste 100.000 de cazuri zilnice. Dar o creștere semnificativă a cazurilor în Europa a contribuit la acest bilanț, relatează Reuters.

Cea mai recentă medie de șapte zile arată că infecțiile zilnice globale cresc cu peste 540.000.

De asemenea, peste 1,25 milioane de oameni au murit din cauza bolii respiratorii care a apărut în China la sfârșitul anului trecut.

În 32 de zile numărul cazurilor a crescut de la 30 de milioane la 40 de milioane. Iar alte 21 de zile au fost necesare pentru a adăuga încă 10 milioane de infectări.

Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune, depășind America Latină. Europa reprezintă 24% din decesele provocate de COVID-19.

Regiunea înregistrează aproximativ 1 milion de noi infecții la fiecare trei zile, potrivit unei analize Reuters. Adică 51% din totalul global.

Franța înregistrează 54.440 de cazuri pe zi în cea mai recentă medie de șapte zile, o rată mai mare decât India, cu o populație mult mai mare.

Al doilea val de coronavirus testează sistemele de sănătate din toată Europa, determinând guvernele din Germania, Franța și Marea Britanie să ordone noi restricții.

Danemarca, care a impus un nou blocaj în mai multe zone din nord, a ordonat sacrificarea celor 17 milioane de nurci după ce o mutație a coronavirusului găsit la animale s-a răspândit la oameni.

Statele Unite, cu aproximativ 20% din cazurile globale, se confruntă cu cea mai gravă creștere, înregistrând peste 100.000 de cazuri zilnice de coronavirus în ultima medie de șapte zile, au arătat datele Reuters. De asemenea, sâmbătă s-a raportat un nou record de peste 130.000 de cazuri.

În Asia, India are al doilea cel mai mare număr de cazuri din lume, dar a înregistrat o încetinire constantă din septembrie, în ciuda începutului sezonului festivalurilor hinduse. Numărul total de cazuri a depășit 8,5 milioane de cazuri vineri, iar media zilnică este de 46.200, potrivit datelor Reuters.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii