Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Macroeconomie |
|

Peste 4.000 de elevi au participat la a treia ediţie a Olimpiadei Micilor Bancheri, susţinută de MasterCard

MasterCard a susținut cea de-a treia ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri, la care au participat peste 4.000 de elevi din toată ţara, oferind un premiu special pentru Cel mai inovator proiect educațional, în cadrul ceremoniei de premiere ce a avut loc vineri, 6 mai.
Micii Bancheri Olimpici la sediul MasterCard

Olimpiada Micilor Bancheri este un concurs ce vizează evaluarea nivelului cunoștințelor copiilor la disciplina opțională de educație financiară. În cei trei ani de la introducerea disciplinei opționale, peste 112.000 copii din ciclul de învățământ primar din aproape toate județele țării au beneficiat de cursurile de educație financiară.

VEZI ȘI: CU SAU FĂRĂ BANI

Cea de-a treia ediție a Olimpiadei Micilor Bancheri a demarat la începutul lunii martie, când elevi din 26 județe ale țării și din municipiul București au susținut o probă scrisă de verificare a cunoștințelor de educație financiară. După această primă probă, primii trei elevi cu punctajul cel mai ridicat din fiecare din cele 75 de școli participante, au fost admişi în etapa următoare a competiției, unde și-au putut testa creativitatea, utilizând machete, fotografii, desene, colaje etc. pentru elaborarea propriilor proiecte de educație financiară.

Micii Bancheri Olimpici

Cele mai interesante 120 proiecte au fost selectate pentru a participa la etapa finală, care s-a derulat vineri, 6 mai, constând într-o probă scrisă de departajare, în urma căreia au fost aleși 15 câștigători, premiaţi în cadrul unei festivităţi care a avut loc la Banca Naţională a României.

Cosmin Vladimirescu, GM_MasterCard_Ro„Educația financiară are un rol esențial pentru MasterCard, motiv pentru care ne-am implicat întotdeauna în inițiative dedicate acestei zone. Este al doilea an consecutiv în care acordăm premiul pentru inovație, un subiect atât de apropiat de valorile și strategia MasterCard. Am așteptat cu interes să vedem ce ne vor pregăti copiii, după ediția de anul trecut, și suntem foarte mândri să vedem că adulții de mâine au deja reperele ce ne permit să fim optimiști cu privire la dezvoltarea unei atitudini responsabile financiar, educate și bine informate” a declarat Cosmin Vladimirescu, general manager pentru România în cadrul MasterCard.

Loteria Bonurilor fiscale: Aproximativ 70 de persoane au efectuat plăți cu cardurile MasterCard sau Maestro și au devenit eligibile pentru premiere

Premiul special pentru inovaţie din partea MasterCard a fost acordat proiectului „Băncile de lângă şcoala mea”, dezvoltat de elevii clasei a III-a din cadrul Colegiului Naţional „Ferdinand I” din Bacău, coordonat de Prof. Înv. Primar Antonina Gheorghiu.

MasterCard_premiu pentru inovatie

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii